preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

Sastankom partnera počela provedba projekta o financijskoj pismenosti

                   

II. osnovna škola Vrbovec jedan je od partnera projekta “ProFiLE: Promicanje financijske pismenosti u Europi”. Sastanak partnera se održao 11. i 12. studenog u Cheltenhamu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Na sastanku su sudjelovale učiteljice matematike II. osnovne škole Vrbovec Nikolina Čehok i Brigita Matekalo.

Ovaj trogodišnji projekt financiran iz programa Erasmus+ ima za cilj pružiti nastavne materijale i materijale za učenje svima koji žele poučavati o financijskoj pismenosti, učiteljima, roditeljima, onima koji rade s djecom i mladima.

Tijekom provedbe projekta, partneri će zajedno razviti nekoliko korisnih materijala i alata kako bi se potaknula veća financijska pismenost. Tako će biti izrađeni nastavni materijali koji će biti temelj za izradu nastavnih alata te alata za učenje na daljinu i učenje korištenjem digitalnih alata. Također, bit će izrađene smjernice i alati za uključivanje financijske pismenosti u različite prilike za učenje i poučavanje. Tijekom cijelog projekta pratit će se i mjeriti učinkovitost svih inovativnih pedagogija te rezultata projekta.

Nositelj projekta je University of Gloucestershire iz Ujedinjene Kraljevine, a u projektu sudjeluju sljedeće organizacije: St Edward’s Preparatory School iz Ujedinjene Kraljevine, Centro Per Lo Sviluppo Creativo Danilo Dolci i Istituto Comprensivo Statale Amari-Roncalli-Ferrara iz Italije, Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány i Carl Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola iz Mađarske, te II. osnovna škola Vrbovec i Forum za slobodu odgoja iz Hrvatske.

U sklopu provedbe projekta, II. osnovna škola Vrbovec je uz Forum za slobodu odgoja zadužena za dvije značajne skupine aktivnosti. Prva je mapiranje odgojno-obrazovnih ishoda te razvoj i izradu nastavnih materijala iz područja financijske pismenosti za djecu između 7. i 11. godine. Ova aktivnost je temelj svih ostalih aktivnosti koje će se provoditi na projektu. Pripremljeni nastavni materijali testirat će se provedbom u nastavi naše škole među učenicima nižih razreda. Druga aktivnost okuplja aktivnosti predstavljanja, vidljivosti i diseminacije napretka provedbe projekta i rezultata projekta.

Na kraju valja napomenuti kako će svi rezultati projekta biti dostupni i na hrvatskom jeziku.

        

 

Projekt koji će trajati tri godine (2019.- 2021.) izvoditi će se u pet faza kojima se postiže pet izlaznih rezultata, proizvoda  (outputs O1, O2, O3, O4, O5)

  • O1  Definiranje ishoda učenja za financijsku pismenost za pedagoško područje
  • O2  Izrada nastavnih materijala za financijsku pismenost (radionice koje se mogu održati unutar nastave, kod kuće s roditeljima ili unutar školskih ili izvanškolskih klubova, skupina i sl. )
  • O3  Izrada alata za učenje financijske pismenosti (digitalna aplikacija pogodna za rad na daljinu)
  • O4  Izrada priručnika za integraciju materijala projekta ProFiLE (Toolkit)
  • O5  Istraživački rad i evaluacija projekta ProFiLE testiranog u školama partnerima  (naša škola je jedna od njih)

  ŠKOLSKI JELOVNIK

          VOZNI RED

Skolski Bus

Vozni red 2021./2022.

 


 


 


 

UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - MATIČNA ŠKOLA


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - PODRUČNE ŠKOLE


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. - PREDMETNA NASTAVA


 

 

    Dokumenti za objavu

Pravilnici

Brošure za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa ( 8 pitanja)
Što čitaš u svojem slobodnom vremenu


Koliko dnevno čitaš?


Tko te potiče na čitanje?Kako biraš ono što čitaš?


S kim razgovaraš o pročitanome?Zašto čitaš?


Što misliš o knjigama koje čitaš za lektiru?


Koliko ti i tvoja obitelj imate knjiga kod kuće?

preskoči na navigaciju