preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLSKA GODINA 2020./2021.

Obilježili smo Dane medijske pismenosti, Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava 

 

Vrijeme pandemije donekle je poremetilo planirano obilježavanje važnih nam datuma. Učenicima nižih razreda ovih dana čitane su slikovnice domaćih autora educirajući ih o autorskim pravima. Za obilježavanje Dana medijske pismenosti služili smo se slikovnicama i medijskim sadržajima sa stranice medijska pismenost.hrBudući da učenici viših razreda nastavu prate online, s njima ćemo planirane aktivnosti odraditi kad se vrate.  

 

 

Čitanjem do zvijezda 2021.

.Ove su se godine po prvi put učenici naše škole uključili u Nacionalni projekt za poticanje čitanja pod nazivom Čitanjem do zvijezda. Županijska razina natjecanja održana je 1.3.2021. online, a školu su predstavljale Ana i Marija Čolig te Marta Hajak. Na toj razini natjecanja naše predstavnice zauzele su 12. mjesto od 18 ekipa

Poziv učenicima 5. - 8. razreda!

I ove godine možete se uključiti u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020. Ove ćete godine, da biste mogli uspješno riješiti online kviz, biti istraživači. Kviz i sve upute naći ćete na poveznici: https://www.mhk.hr/kviz/. Za sve eventualne nejasnoće možete se obratiti knjižničarki. Kviz se može rješavati do 23.10.2020. Sretno!

 Pobjednica kviza u našoj školi ove godine bila je Nika Kluković. Čestitamo!

Na žalost, zbog epidemioloških mjera, ove dogine nismo mogli pobjednicu odvesti na završnu svečanost u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

 

ŠKOLSKA GODINA 2017./2018.

Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige

U ponedjeljak 23. travnja 2018. u školskoj knjižnici smo Međuškolskim kvizom obilježili dva važna datuma:  Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige. U knjižnici smo ugostili učenike i njihove knjižničarke  iz OŠ Dubrava i I. osnovne škole Vrbovec.

Program smo započeli odličnim monologom učenika Petra Badenića  koji je našu školu predstavljao na LIDRANO-u na županijskoj razini izvodeći tekst iz romana Marija Raguža Knjiga koju ne smiješ pročitati.  Nakon toga su se učenici natjecali u kvizu znanja rješavajući zadatke u Kahoot aplikaciji. Prije samog rješavanja kviza dogovorili smo se da nećemo proglašavati pobjednike jer su svi oni već pobjednici u svojim školama, već da će učenici s najboljim razultatom moći prvi odabirati knjige koje smo im pripremili za poklon.

Budući da je međuškolski kviz prošle godine bio u I. OŠ Vrbovec, a ove u našoj, iduće godine vidimo se u OŠ Dubrava.

 

 

JADRANKA ČUNČIĆ BANDOV U NAŠOJ ŠKOLI

Jučer su se učenici nižih razreda naše škole družili s autoricom zbirki igrokaza za djecu "Šale, trice, zvrndalice", "Igre sa zmajevima", "Iju ju!" i "Tinka fakinka".

                                                                                                           više

 

DAN JABUKA U NAŠOJ ŠKOLI

Dan jabuka obilježen je u suradnji s voditeljicom Ekološke skupine naše škole. Kako su učenici vrijedno pripremali i prodavali proizvode od jabuka u školskom predvorju. I dok su se neki mučili s delicijama, drugi su istraživali gdje se sve jabuka spominje u našem knjižnom fondu. Čitali smo stihove, na internetu istraživali ljekovitost i vrste jabuka, dobro se zabavili i ukusno jeli.  

fotografije

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA 2017.

Čitanje ne dolazi u pitanje slogan je pod kojim se odvijao Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.  Da bi mogli odgovoriti na pitanja, učenici su ove godine morali pročitati sljedeća djela: Maja Brajko Livaković: Milijunaši, Tihomir Horvat: Mali ratnik i Sanja Pilić: Pošalji mi poruku.

Ovogodišnja pobjednica u našoj školi bila je Elena Čolig, učenica 8.  razreda. Za nagradu je dobila roman Mirakul od mora i odlazak na Završnu svečanost koja je održana 15. 11. 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Elena nije dobila glavnu nagradu, ali je sa svim ostalim natjecateljima i njihovim pratiteljima školskim knjižničarima uživala u druženju s piscima čija djela je trebalo pročitati za kviz te u arijama iz opere Nikola Šubić Zrinski u izvrsnoj izvedbi članova Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pozivamo učenike da se i iduće godine uključe u što većem broju!

 

Tulum s(l)ova 2017.

I ove godine naša škola uključila se u nacionalni projekt školskih knjižnica pod nazivom Tulum s(l)ova. Budući da svaka knjižnica sama odabire program koji će se odvijati na večernjem druženju s učenicima, odlučili smo ga povezati sa školskim projektom Kultura ponašanja i zdravog življenja. Kako živimo u vremenu informatizacije i internetizacije, koje sa sobom nosi i prednosti i nedostatke, željeli smo učenike upozoriti na to i potaknuti ih da razvijaju potrebu za kritičkim promišljanjem onoga što gledaju i čime se služe.

Nakon uvodnoga dijela, u kojem je svaki sudionik rekao ponešto  o sebi, pogledali smo film za mlade Nerve. Nakon analize i kritičkog osvrta učenika na film tematski vezan uz nasilje na internetu povezali smo se videovezom s učenicima iz OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela, koja se nalazi u Brodsko-posavskoj županiji. Oni su se nama predstavili bećarcima koje su osmislili te večeri, a mi smo njima prezentirali našu školu i naš zavičaj. Nakon kratke okrjepe učiteljice Darija Klepec, Jelena Magoš Kuten i knjižničarka Ljiljana Škrinjar s učenicima su igrale društvene igre. Iako se program odvijao od 18 do 22 sata, vrijeme nam je brzo prošlo. Učenici su u pratnji roditelja zadovoljno napustili prostor škole. Hvala roditeljima za suradnju!

 

 

"ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE"

pozivamo učenike 5. - 8. razreda da se i ove godine uključe u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.

Za sve informacije pitajte knjižničarku ili saznajte ovdje: 

http://http:www.knjiznica.hr/kviz/

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

Projektni dan povodom Dana planeta Zemlje

Povodom Dana planete Zemlje u našoj školi održan je PROJEKTNI DAN. Projekt se pripremao tijekom drugog polugodišta, a održan je u petak, 28. travnja 2017.  U školi je bilo radno, veselo i užurbano. Učenici i učitelji prezentirali su svoje radionice, demonstracije i prezentacije.

Radionice:

Iz priloženih fotografija možete vidjeti kako je bilo. Pogledajte ovdje.

Prezentaciju naše knjižničarke Ljiljane Škrinjar o projektu "Maslačak" možete vidjeti ovdje

 

Obilazak muzejske zbirke i posjet Narodnoj knjižnici Vrbovec

Izvanučionička nastava 3. a i 3. b održana je 23. ožujka 2017. uz vodstvo gđe Mirjane Ivanušić učenici su upoznati s povijesnim osobama i kulturnim znamenitostima našega kraja. Znatiželjno i s puno pitanja razgledali su unutrašnjost kule te stalnog postava u Muzejskoj zbirci u dvorcu Patačić. Našim učenicima su se najviše svidjele Etnografska i Kulturno-povijesna zbirka.

Nakon toga krenuli smo u Narodnu knjižnicu gdje su nas dočekale ravnateljica gđa Martina Sanković i knjižničarke. Ravnateljica je učenicima pokazala sve odjele te ih pozvala na korištenje svega što je u ponudi Narodne knjižnice. Tom prigodom dogovoreno je da će učenici svoje radove na temu Uskrs izložiti u Narodnoj knjižnici.

 

Priloženi dokumenti:
P3230588.jpg

ŠKOLSKA GODINA 2015./2016.
Događanja 2013./2014.

Sjećanje na Vukovar

U školskom predvorju uređen je veliki pano tekstovima i fotografijama koje govore o stradanju Vukovara i njegovih branitelja. 18.11. održan je sat povijesti u predvorju škole za osmaše.

Za manje otpada

8.11.2013. u knjižnici je održana prezentacija o razvrstavanju i korištenju otpada, a nakon toga su učenici sa svojim učiteljima i knjižničarkom razvrstavali otpad u predvorju škole.

Mjesec hrvatske knjige 2013.

Aktivnosti za obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige započele su početkom školske godine pozivom učenika da se uključe u Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Plakat sa svim potrebnim informacijama istaknut je u predvorju škole. Nagrada učenicima bila je organizirani odlazak na Interliber 2013. Povjednica u našoj školi bila je učenica Veronika Puđa. Osmaši, učesnici kviza, prisustvovali su kazališnoj predstavi Debela u izvođenju kazališta Mala scena. Budući da je bio ograničen broj učenika koje smo mogli dovesti na predstavu, ostali učenici su oduševljeno odabirali knjige koje su mogli kupiti po povoljnim cijenama. Oduševljeni su bili susretom s književnicama Sanjom Pilić i Sanjom Polak koje su im upisale posvetu na kupljene knjige. Na povratku kući iz Zagreba učenici su rekli da im je ove godine izbor knjiga koje je trebalo pročitati bio odličan te će se rado i iduće godine uključiti.

Cilje je postignut - učenici koji su se ove godine prvi put uključili u kviz u knjižnici traže naslove knjiga koje su bile u prošlogodišnjem kvizu, a preporučuju ih i svojim prijateljima.

Bravo čitači!

 

 

 

 

Hlapićev 100. rođendan

Budući da je roman Ivane Brlić-Mažuranić Čudnovate zgode šegrta Hlapića lektirni naslov u trećem razredu, u listopadu je provedena anketa kod učenika trećih razreda koja je imala za cilj utvrditi znaju li učenici da je Hlapić dječak, a ne miš. Iznenađenje je bilo veliko jer je na svega dva listića Hlpić  bio miš.

Uredili smo veliki pano u predvorju škole posvećen Hlapiću, a kad sva tri treća razreda završe s čitanjem romana, provest ćemo kviz u knjižnici o pročitanom djelu.

Učenici 4.b sa svojom učiteljicom ukrasili su pano u hodniku nižih razreda. Bravo!

 

 

 

 

 

 

Učenici 4.b i učiteljica Zrinka uredili su mali pano, ispod njega postavili poštansku kutiju u koju stavljaju čestitke Hlapiću za rođendan.

 

 

 

Dokumenti za prikaz

  ŠKOLSKI JELOVNIK

          VOZNI RED

Skolski Bus

Vozni red 2021./2022.

 


 


 


 

UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - MATIČNA ŠKOLA


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - PODRUČNE ŠKOLE


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. - PREDMETNA NASTAVA


 

 

    Dokumenti za objavu

Pravilnici

Brošure za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa ( 8 pitanja)
Što čitaš u svojem slobodnom vremenu


Koliko dnevno čitaš?


Tko te potiče na čitanje?Kako biraš ono što čitaš?


S kim razgovaraš o pročitanome?Zašto čitaš?


Što misliš o knjigama koje čitaš za lektiru?


Koliko ti i tvoja obitelj imate knjiga kod kuće?

preskoči na navigaciju