preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica

VIRTUALNA KNJIŽNICA 

OŠ Marije Jurić Zagorke

Školska knjižnica podrška je učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima. Kliknite na sve ponuđene poveznice i pronađite nešto za učenje, ali i za zabavu: od  nastavnih predmeta, virtualnih muzeja, enciklopedija online, slobodnog vremena, stranica i aplikacija za djecu s teškoćama.

https://sites.google.com/s/1PbGnkGh4_EmFCFI4_Py3M1NX-Dw6VlgY/p/1NVwvQt7h-1j7QrX47WL7p8SLrid47n_B/edit

 
 
Školska knjižnica
 
Prvi podaci upisani u inventarnu knjigu naše školske knjižnice upisani su 15. ožujka 1995. godine. Tada naša škola još nije formalno postojala, a time ni knjižnica, ali su se pripremali uvjeti za početak rada.
Prve knjige obradila je i upisala učiteljica razredne nastave Ivka Lukačić, koja je uz rad s učenicima u zaduženju imala i rad u knjižnici, što je podrazumijevalo inventarizaciju i posudbu knjiga. Kada je II. osnovna škola Vrbovec i službeno otvorena, naša školska knjižnica imala je svega 352 sveska.

Od jeseni 1996. godine rad u školskoj knjižnici preuzima Ana Horvatić, nastavnica hrvatskoga jezika, a od rujna 1999. knjižničarka je Ljiljana Škrinjar. U to su vrijeme knjižnični prostor – velik, prekrasan, ali gotovo prazan – resili aranžmani i učenički radovi umjesto knjiga. Knjižnični fond činila je 821 knjiga i nekoliko videokaseta. Danas pak, uz dobru organizaciju i s mnogo uloženoga truda, u relativno dobrom fondu imamo oko 5000 jedinica koje možemo ponuditi našim učenicima i učiteljima. U nabavi knjiga nam osim škole pomaže Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, koje nam svake godine osigura namjenska sredstva za nabavu potrebne literature, te vrlo dragocjeni donatori: izdavačke kuće, političke stranke te knjižara Stjepan-OTP, koja se odriče dijela vlastite zarade pa školskoj knjižnici svake godine daruje najpotrebnije naslove. Knjige se nabavljaju i rabatom, ostvarenim kupnjom časopisa. Sada, kada je knjižnica stekla uvjete za kvalitetan rad, mogu se ostvariti ciljevi i zadatci koji se od knjižnice očekuju. Osim lektire, stručne pedagoško-psihološke literature za učitelje, enciklopedija, leksikona, priručnika, audio-vizualne građe za nastavu, knjižnica se opskrbljuje i značajnim brojem različitih znanstveno-popularnih časopisa (Drvo znanja, Meridijani, Priroda, Ekološki glasnik, Tera, Napredak, Narodni zdravstveni list, Matematika i škola, Matka, Matematičko-fizički list, Dijete i obitelj, Zrno, Atelje, Unikat, Okoliš i dr.) koji su uz internetsku vezu na računalima značajan izvor informacija za istraživački rad

Suvremena je školska knjižnica informacijsko, medijsko i komunikacijsko središte kvalitetne škole koja radi prema Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu. Kao izvor informacija i znanja namijenjena je prije svega učenicima i učiteljima za potrebe redovne nastave, ali je i potpora svim nastavnim i izvannastavnim školskim aktivnostima. Školska je knjižnica temeljno mjesto za samostalno istraživanje i učenje, ali je i mjesto okupljanja i provođenja slobodnoga vremena učenika. Knjižnica je opremljena radnim računalom za knjižničarku na kojem je računalni program za obradu knjižnične građe Metel Win, zatim LCD-projektorom, interaktivnom pločom, televizorom, videorekorderom, dvama radnim računalima za učenike i učitelje, dvama pisačima, skenerom i trima starijim računalima na kojima učenici igraju računalne igrice u slobodnom vremenu i dok čekaju autobus.
                U knjižnici se mnogo pozornosti posvećuje kulturnoj i javnoj djelatnosti. Organiziraju se književni susreti s piscima, posjeti kazališnim i kinopredstavama, muzejima te predstave u matičnoj školi i područnim školama. Našu su školu posjetili pjesnik Enes Kišević, književnik Tito Bilopavlović, Željka Horvat-Vukelja (bila nam je u gostima nekoliko puta), gitaristica Ana Vidović, lutkarica i autorica lutkarskih igrokaza Jadranka Čunčić Bandov, dramski umjetnici Perica Martinović, Ivo Gregurević, Goran Matović i Dubravko Sidor, spisateljice Silvija Šesto Stipaničić, Sanja Pilić, Ivona Šajatović, Božidar Prosenjak, Ljerka Čunčić-Bandov, Miro Gavran, Branka Primorac, Bojana Meandžija.  ŠKOLSKI JELOVNIK

          VOZNI RED

Skolski Bus

Vozni red 2021./2022.

 


 


 


 

UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - MATIČNA ŠKOLA


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - PODRUČNE ŠKOLE


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. - PREDMETNA NASTAVA


 

 

    Dokumenti za objavu

Pravilnici

Brošure za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa ( 8 pitanja)
Što čitaš u svojem slobodnom vremenu


Koliko dnevno čitaš?


Tko te potiče na čitanje?Kako biraš ono što čitaš?


S kim razgovaraš o pročitanome?Zašto čitaš?


Što misliš o knjigama koje čitaš za lektiru?


Koliko ti i tvoja obitelj imate knjiga kod kuće?

preskoči na navigaciju