preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

LiDraNo 2021. u Vrbovcu

 LiDraNo – smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Zagrebačke županije održana je 17. ožujka 2021. u našoj školi, u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke u Vrbovcu. Ovogodišnja je smotra prilagođena epidemiološkoj situaciji pa su se literati i novinari susreli „online“ na platformi ZOOM gdje su mogli pogledati izložbu literarnih i novinarskih radova te sudjelovati u okruglim stolovima i čuti prosudbe povjerenstava za literarni izraz, za novinarski te za radijske emisije.

Najuspješnije u dramskom izrazu (pojedinačni nastupi: govorenje poezije i monolozi) ugostili smo uživo u našoj školi s njihovim mentorima – uz pridržavanje svih epidemioloških mjera: održavanje razmaka, pravilnoga nošenja maske čitavo vrijeme i održavanja higijene ruku, ali, vjerujemo, i uz puno radosti i osmijeha.

Svečano otvorenje kao i nastupi učenika održano je u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec gdje je sudionike pozdravila ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke profesorica Edina Operta istaknuvši da smo s radošću, budući da naša škola od ove školske godine nosi ime poznate hrvatske književnice i „prvog pera hrvatskoga novinarstva“, rođene u obližnjem selu Negovcu; prihvatili čast da budemo ovogodišnji domaćini baš LiDraNu!

I voditeljica programa Doren Draganić, učenica 8. razreda, istaknula je da povezanost  Zagorke i LiDraNa. Naša osmašica Viktorija Hajsok (koju je pripremila prof. Sandra Hajak) nadahnuto je izvela monolog – jednu od crtica iz Zagorkine rukopisne autobiografije „Što je moja krivnja?“ .

Županijsku smotru LiDraNo 2021. otvorio je vrbovečki gradonačelnik gospodin Denis Kralj i poželio svim sudionicima uspješan nastup kao i da odu iz Vrbovca s lijepim uspomenama, ali i sa spoznajom o Zagorki.

Opustili smo se malo uz glazbeni nastup Tomislava Kuzmeka, učenika 6. razreda Glazbenoga odjela OŠ Marije Jurić Zagorke, koji je na braču odsvirao skladbu „Rondo rustico“ Josipa Matanovića u obradi Svetlane Krajne uz korepetitoricu Magdalenu Ferenčinu. Pripremio ga je prof. Matija Medverec.

Zatim su na pozornicu dolazili oni najvažniji – bez čije kreativnosti i ljubavi prema dramsko-scenskom izrazu i ljepoti govorene riječi  ne bi ni bilo LiDraNa: učenici – njih šesnaest (15 uživo, jedna učenica pomoću ZOOM- a ) koji su nas obradovali, zadivili i zabavili govorenjem poezije i izvođenjem monologa.

Dok se čekala odluka Županijskoga prosudbenog povjerenstva za dramsko-scenski pojedinačni izraz, učenike i mentore (nakon ručka)  sa znamenitostima grada Vrbovca upoznale su u šetnji vrbovečkim ulicama profesorice Jelena Magoš Kuten i Marina Habazin, a ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta profesorica Sanja Prijatelj ugostila ih je u Gradskom muzeju gdje su mogli vidjeti i spomen-sobu Marije Jurić Zagorke.

Koga su Županijska prosudbena povjerenstva predložila za DRŽAVNU RAZINU LiDraNa 2021. pročitajte u izvješću dolje, no znamo da su svi sudionici, svi LiDraNovci zaslužili – pljesak i pohvalu! Nadamo se da će im ovogodišnja županijska smotra i boravak u našoj školi ostati u lijepom sjećanju!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Veronika Antolković   datum: 18. 3. 2021.

  ŠKOLSKI JELOVNIK

          VOZNI RED

Skolski Bus

Vozni red 2021./2022.

 


 


 


 

UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI 2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - MATIČNA ŠKOLA


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. RAZREDNA NASTAVA - PODRUČNE ŠKOLE


UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI  2021./2022. - PREDMETNA NASTAVA


 

 

    Dokumenti za objavu

Pravilnici

Brošure za roditelje

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa ( 8 pitanja)
Što čitaš u svojem slobodnom vremenu


Koliko dnevno čitaš?


Tko te potiče na čitanje?Kako biraš ono što čitaš?


S kim razgovaraš o pročitanome?Zašto čitaš?


Što misliš o knjigama koje čitaš za lektiru?


Koliko ti i tvoja obitelj imate knjiga kod kuće?

preskoči na navigaciju